Colaborarea dintre Franţa şi România, precum şi bunele relaţii dintre cele două ţări sunt bine-cunoscute şi întreţinute permanent în rândul comunităţii academice a Universităţii de Vest din Timişoara. Discuţia cu Excelenţa Sa, Ambasador Laurence Auer, va viza relaţiile dintre Franţa şi România şi perspectivele de dezvoltare pentru perioada ce va urma.

Născută la Geneva, licenţiată în limba şi literatura engleză şi având un Masterat în arabă (Universitatea Aix-Marseille), E.S., Laurence Auer, a obţinut diplome de studii aprofundate la Institutul de Studii Politice din Aix-en-Provence şi din Paris. Domnia Sa şi-a început cariera diplomatică în 1984 în cadrul Ministerului Culturii, urmând să activeze în funcţii de Responsabil de misiune în cadrul Direcţiei de politici de dezvoltare, în cadrul Direcţiei Naţiunile Unite, precum şi la cabinetul Secretarului de stat pe lângă Prim-Ministrul Franţei, responsabil pe probleme de mediu. Secretar II la Reprezentanţa permanentă a Franţei pe lângă Comunităţile Europene de la Bruxelles şi purtător de cuvânt la Comisia Europeană de la Bruxelleş, Laurence Auer, este Ambasador al Franţei în România şi în această calitate va susţine la UVT prelegerea cu titlul „La France et la Roumanie dans le context européen de relance”.

Evenimentul, moderat de conf. univ. dr. Mădălin Bunoiu, va avea loc în Aula Magna „Ioan Curea” a UVT şi va fi transmis LIVE, pe pagina de Facebook a UVT. Purtătorul de cuvânt al universităţii, Horea Băcanu: