[AUDIO] Alegeri liniștite la Moldova Nouă. Tensiunea începe deabia acum!

Până la această oră (ora 16.00), procesul electoral pentru alegerea primarului orașului Moldova Nouă s-a desfășurat fără incidente.

În această dimineață, la ora 06.00, toate cele 12 secții de votare au fost predate președinților secțiilor de votare, pe timpul asigurării protecției de către jandarmii cărășeni misiunea desfășurându-se în condiții normale. Pentru votanți, secțiile s-au deschis la ora 7 și nu au fost incidente importante, spune Alina Boieru, voce unică la Inspectoratul Județean de poliție Caraș-Severin. Cu toate acestea, nu au lipsit reclamațiile.

Până la ora 13.00, prin SIMPV – Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal au fost primite 38 de notificări, iar în urma verificărilor efectuate de către polițiști, au fost infirmate 31 dintre acestea, 7 fiind în curs de verificare. De asemenea, în urma unei postări pe o rețea de socializare, referitoare la o posibilă faptă de turism electoral pe raza orașului Moldova Nouă, polițiștii s-au autosesizat și au efectuat verificări, în urma cărora s-a constatat că cele sesizate nu se confirmă. Efectivele Ministerului Afacerilor Interne din județul Caraș-Severin rămân la datorie pe toată perioada desfășurării procesului electoral în orașul Moldova Nouă, pentru a verifica cu celeritate orice sesizare. Acolo unde o situație o va impune, vor fi luate măsurile prevăzute de lege.

Până la ora 16.00, la cele 12 secții de votare din circumscripția electorală orășenească nr. 6 Moldova Nouă s-au prezentat peste 3 mii de alegători, adică o prezență la vot de 28%.

De același autor

Related Articles