[AUDIO] Adrian Dumbravă:”Incidentul de vineri ar fi putut deveni o tragedie dacă personalul medical nu ar fi observat scurgerea de oxigen”

Incidentul de vineri din cadrul secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal din Caransebeş a fost provocat de un pacient şi nu o defecţiune la reţeaua de oxigen ori de alte probleme, arată ancheta derulată de conducerea spitalului. Managerul Adrian Dumbravă ne-a declarat că un pacient s-a împiedicat de furtunul buteliei, aceasta a căzut iar reductorul s-a fisurat.

Acest moment ar fi putut deveni o tragedie dacă personalul medical nu ar fi observat scurgerea de oxigen. S-a intervenit rapid, personalul medical a respectat procedura care se impune în astfel de situaţii iar pacienţii au fost evacuaţi. Pompierii şi-au făcut bine treaba astfel că la această oră nu mai există niciun pericol. Concentraţia de oxigen este în parametrii normali astfel că toţi pacienţii infectaţi cu SARS Cov 2 sunt în siguranţă, ne-a declarat Adrian Dumbravă.

“A fost un incident până la urmă minor dar dacă nu s-ar fi respectat procedurile ar fi putut deveni un incident major doar că personalul angajat al spitalului pe secţia de Boli Infecţioase a procedat conform protocolului, în caz de astfel de incidente. O butelie cu oxigen a căzut, unul dintre pacienţi a tras de un furtun, s-a împiedicat şi reductorul buteliei s-a fisurat, lucru care a dus la evacuarea unei cantităţi considerabile de oxigen.

Angajaţii secţiei au văzut lucrul acesta imediat şi au întrerupt energia electrică, au evacuat pacienţii, au sunat la 112 şi lucrurile au revenit la normal foarte repede. La momentul acesta nu mai există niciun pericol, pacienţii au revenit în saloane, sunt şi acum acolo iar concentraţia de oxigen este în parametrii normali”, ne-a declarat Adrian Dumbravă.

Sursa foto: Jurnalul de Arges

De același autor

Related Articles