[AUDIO] Adio incendii la Spitalul Judeţean Reşiţa! Au fost achiziţionate 70 de bile extinctoare

Din acest an sunt şanse foarte mici de incendiu la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa! Directorul medical, Cosmin Librimir cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin a achiziționat spre finalu anului 2021, 70 de bile extinctoare pentru prevenirea incendiilor la ATI.

Acestea vor fi montate şi în secţiile cu risc mare de incendiu. În contact cu focul, bila se activează într-un interval de 3-5 secunde şi dispersează rapid substanţe chimice pentru stingerea incendiului. Fiecare bilă extinctor are o valabilitate de 6 ani, astfel că investiţia a meritat pentru că este pe termen lung, ne-a declarat directorul medical Cosmin Librimir:

Prin simpla sa aruncare în foc, bila extinctoare se activează într-un interval de 3-5 secunde și dispersează instantaneu substanțe chimice pentru stingerea focului. În cazul izbucnirii unui incendiu, când nimeni nu este de fața, bila Elide Fire se activează automat la contactul cu focul, emitând un sunet puternic de avertizare. Datorita acestei funcții, bila poate fi plasată în diferite locuri expuse incendiilor, cum ar fi deasupra intrerupătoarelor de curent electric, in bucătării sau deasupra prizelor supraîncărcate.

Există 2 moduri de protecție:

1.Protecție activă: În momentul izbucnirii unui incendiu, bila extinctoare poate fi pur și simplu aruncată în foc. Aceasta va câdea la baza flacării, activându-se în 3 secunde. Nu este necesară nicio acționare mecanică a bilei și niciun fel de instruire sau îndemânare specială. Bila extinctoare are un diametru de 15 cm și doar 1,3 kg, fiind extrem de ușor de manevrat.​

2.Protecție pasivă: Unul dintre cele mai importante avantaje ale bilei Elide Fire este acela că se activează automat în prezența focului. Dacă este plasată în zone cu risc crescut, în care izbucnesc majoritatea incendiilor, se va activa automat când va atinge temperatura corespunzătoare și va stinge instantaneu focul. Suportul de perete montat în locul cel mai vulnerabil este varianta optimă pentru modul pasiv de utilizare.

Bila poate fi montată pe perete sau așezată pur și simplu pe o suprafață plană, vizibilă și ușor accesibilă. Locurile cele mai indicate ar fi în zonele de risc crescute, precum întrerupătoare de curent electric, în preajma semineelor sau a prizelor. Cea mai bună opțiune pentru utilizarea pasivă este instalarea mingii în locurile cele mai vulnerabile. Bilele pot fi fixate pe un suport sau pur și simplu plasate pe o suprafața plană, vizibile și usor accesibile.

Zonele cele mai recomandate sunt zone cu risc ridicat, cum ar fi dulapuri electrice, bucătării, încăperi de depozitare, compartimente pentru motoare etc.

De același autor

Related Articles