[AUDIO] Adăposturi sunt multe, locaţiile însă necunoscute reşiţenilor

Reşiţa are 32 de adăposturi de protecţie civilă. Acestea au rolul de a adăposti populaţia în cazul unui atac aerian, însă cele mai mari se află pe raza instituţiilor, iar doar cei în etate din oraş îşi amintesc locaţiile exacte.

Unde se află şi în ce stare sunt adăposturile de protecţie civilă din incinta UCMR-ului, aflăm de la septuagenarul Laurenţiu Stieger, fost angajat al uzinei:

Laurenţiu Stieger

Am stat de vorbă şi cu câţiva dintre reşiţenii din cartierul Lunca Bârzavei, doar că aceştia, exact ca şi semenii lor din Centru sau oraşul vechi, nu cunosc aproape deloc locaţiile în care s-ar putea adăposti în cazul vreunui pericol iminent:

Amintim că, în caz de nevoie, adăposturile trebuie să devină funcţionale într-un timp foarte scurt, iar populaţia, după ce a fost alarmată cu privire la producerea unui atac aerian, trebuie să se îndrepte spre cel mai apropiat adăpost de protecţie civilă cu un rucsac care să conţină minimul necesar, precum apă şi mâncare. Pentru a fi recunoscute repede, pe clădirile la subsolul cărora se află adăposturile de protecţie civilă, acestea ar trebui inscripţionate cu litera A.

De același autor

Related Articles