[AUDIO] CARP Reşiţa tot timpul în folosul oamenilor

Chiar dacă sumele împrumutate au scăzut, solicitările, deşi mai reduse valoric, au fost mai numeroase anul acesta faţă de 2021, a declarat în şedinţa de bilanţ preşedintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, Tudoriţa Nicula.

În concluzie, a subliniat aceasta, a fost un an relativ bun pentru organizaţia reşiţeană, prilej cu care au putut fi îmbunătăţite şi facilităţile de acordare a împrumuturilor:

Anul acesta a fost mai slab din punct de vedere al sumei totale acordate ca împrumut, respectiv 6.814.700.000 de lei față de luna noiembrie a anu lui trecut 7.262.200.000 de lei deși, ca număr, solicitările au fost mai numeroase, dar oamenii au fost un pic mai precauți. Nu toți au dorit să ia suma maximă, care este 30.000 de lei gândindu-se la situația internațională care este. Ca membri, avem în plus 162 față de anul trecut, totalul fiind de 2.665 de membri activi. Am adoptat în acest an o facilitate şi am modificat condiția necesară pentru a accesa un împrumut, aceea de a avea cotizația un sfert din suma maximă solicitată. Am modificat să fie o cincime din suma împrumutată, tocmai pentru a ușura accesarea creditelor celor care au nevoie. De asemenea, am modificat și la giranți; care iau sumă egală cu cotizația lor, nu au nevoie de girant, până la 5.000 de lei este nevoie de un girant, până la 15.000 au nevoie de 2 giranți, iar până la 30.000 de 3 giranți. Am decontat şi 130 de bilete de băi și 87 de decese, în funcție de vechimea care a avut-o membrul nostru.

Tudoriţa Nicula a mai subliniat că, de anul acesta şi statutul organizaţiei a fost schimbat, de împrumuturi putând să beneficieze de acum toţi cetăţenii care au împlinit vârsta de 18 ani şi care au un venit stabil.

Aceasta a mai adăugat că, împrumutaţii care nu îşi plătesc în timp de 3 luni ratele restante, nu vor mai beneficia de bonusul acordat la sfârşitul anului şi vor fi condiţionaţi la analiza dosarului în cazul unui nou împrumut.  

De același autor

Related Articles