Sâmbătă, 27 martie, s-a desfășurat cea de-a doua acțiune a Episcopiei Caransebeșului din cadrul proiectului pastoral-misionar de a vizita cimitirele din întreaga eparhie, în contextul „Anului comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor”. Astfel, Preasfințitul Părinte Lucian Episcopul Caransebeșului a mers astăzi în două parohii de pe Valea Bistrei pentru a săvârși Slujba Parastasului în cimitirele parohiale.

Împreună cu toți preoții din cadrul cercului pastoral-misionar Valea Bistrei, dar și cu tineri, copii și credincioși din Parohia Mal și Ferdinand, aparținătoare orașului Oțelu Roșu, ierarhul s-a rugat pentru odihna celor ce își dorm somnul de veci în cele două cimitire.

Întrucât ziua de 27 martie, este Ziua Unirii Basarabiei cu România, în cadrul slujbelor de parastas au fost pomeniți și cei ce au luptat pentru acest deziderat.

După slujbele de pomenire ziua a continuat cu o conferință în care a fost prezentată tema „Cinstirea în Biserică a celor adormiți în Domnul: temeiuri liturgice”, de către părintele Ovidiu Tinca de la Parohia Obreja. De asemenea, au fost elogiate și personalitățile ce au marcat istoria locală și își dorm somnul de veci în cimitirele parohiale.

La final au fost discutate mai multe probleme pastoral misionare cu care se confruntă preoții din cadrul cercului Valea Bistrei.

Tot astăzi au fost săvârșite Slujbe de Parastas și în celelalte 9 cercuri pastoral-misionare din Episcopia Caransebeșului, oficiate de către delegații Preasfințitului Părinte Lucian, părinți consilieri eparhiali, inspectori și protopopi.