[AUDI0-FOTO] Sfânta Liturghie la Bocşa cu prilejul hramului în biserica parohială

În duminica a 26-a după Rusalii, la sărbătoarea Intrării în Biserică a Maicii Domnului, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a fost prezent în mijlocul comunității Parohiei Intrarea în Biserică a Maicii Domnului din Bocșa. Părintele Episcop a săvârșit Sfânta Liturghie cu prilejul hramului în biserica parohială, ocrotită de Maica Domnului. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

Au fost prezenți credincioși din această parohie, dar și din întreaga localitate Bocșa, copii și tineri, precum și autorități locale. Părintele Episcop a săvârșit și o slujbă de pomenire pentru episcopul Emilian Birdaș întrucât în aceste zile se împlinesc 100 de ani de la nașterea vrednicului episcop al Caransebeșului. De asemenea a fost pomenit și mitropolitul Nicolae Corneanu, precum și Anghel și Ana, ctitorii bisericii și așezământului social ce se află în curtea bisericii. Episcopul Emilian a fost pomenit astăzi după Sfânta Liturghie în toate bisericile din Episcopia Caransebeșului.

La finalul Sfintei Liturghii copii de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Bocșa au prezentat un program de poezii și cântece specifice perioadei. Toți copii care au interpretat au fost răsplătiți cu daruri de Părintele Episcop.

Parohia „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” a fost înfiinţată în anul 2009. În curtea bisericii se dezvoltă o frumoasă lucrare filantropică, funcționând Complexul de servicii sociale „Sfântul Ierarh Nectarie”, unde copiii și bătrânii proveniți din medii defavorizate primesc o masă caldă.

Interviu: Preasfințitul Părinte Lucian Episcopul Caransebeșului:

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles