Au mâncat, au băut şi s-au bătut de Paşte: Sute de persoane au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa

De Paşte, medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa au muncit la foc continuu! Peste 300 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Cei mai mulţi au mâncat şi au băut peste măsură!

Din păcate în acest an, nu au lipsit nici conflictele violente. 13 agresiuni au degenerat în urma consumului excesiv de alcool. O persoană a fost împuşcată şi alta înjunghiată în prima zi de sărbătoare, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Violeta Florea. Preparatele de Paşte, combinate cu ţuică şi vin, urmate de cozonac şi prăjituri sunt o adevarată bombă calorică. Chiar şi pentru cei cu antrenament. Astfel, bucatele trebuie consumate pe gustate, cu o pauză de cel puţin trei ore între mese, ne reamintesc medicii nutritionişti.

În plus aceştia ne sfătuiesc ca în următoarea perioadă să alternăm alimentele care dau un plus de energie cu alimente mai simple. Ideal ar fi ca zaharul să fie înlocuit cu mierea, ceaiul negru cu infuzia din plante, ouăle şi brânzeturile grase cu brânză de soia.

Fructele nu trebuie să lipsească în această perioadă, ele ar trebui să încheie orice masă, înlocuind dulciurile care pot fi mâncate la ora 16,00, nu neapărat la sfârşitul prânzului. Cu moderaţie trebuie consumate şi băuturile alcoolice, cu mare atenţie şi în funcţie de toleranţa fiecăruia, astfel încât să nu se depăşească limita şi să se ajungă din nou la spital.

Important ar fi ca după fiecare masă copioasă să facem o plimbare în aer liber, dacă vremea ne permite!

Daiana Roşca

De același autor

Related Articles