Au început lucrările de reabilitare a Spitalului Comunal din Bozovici

În această săptămână au început lucrările de reabilitare a Spitalului Comunal din Bozovici, închis în 2011 şi transformat un an mai târziu în centru multifuncţional de sănătate. A fost decopertat acoperişul şi până la finalul anului locuitorii din Valea Almăjului vor avea un spital nou, complet funcţional, ne-a transmis primarul comunei Bozovici, Adrian Stoicu.

„Am dat săptămâna asta ordinul de începere a lucrărilor în primă fază am început cu acoperișul la clădirea corpului doi, care e cea mai nouă unde o să vină și ambulatoriu, unde o să vină acele echipamente, procedură de achiziţie care e 80% finalizată, pentru că am avut mai multe loturi.

La unul din loturi au contestat unii din cei care trebuiau să furnizeze aparatura și am reluat procedura, suntem pe final și cu acele loturi sperăm în paralel cu desfășurarea lucrărilor la reabilitare să finalizăm și achizițiile de aparatură și să putem zic așa pe final de an să intrăm într-o clădire modernizată, îmbunătățită cu toate utilitățile de avem nevoie pentru a putea deschide acest spital care este atât de necesar pentru toți locuitorii din Valea Almăjului”.

Proiectul cu reabilitarea l-am avut de pus pe fondul de mediu pe mai multe finanțări dar n-am reușit să obținem finanțare și deputații de Caraş-Severin și cei de la București fiind toată ziua pe capul lor că le-am spus că prioritatea pentru Valea Almăjului este spitalul din Bozovici și pentru a putea funcționa și deschide ambulatoriu care ni l-am propus era nevoie de o reabilitare și atunci parlamentarii au hotărât să îmi aloce acei bani care îi primesc ei de la Guvern pentru comunitățile locale și suma care au primit-o fiecare dintre ei începând de la dl. ministru al Transporturilor Sorin Grindeanu președintele Camerei Deputaților dl. Alfred Simonis dl. Silviu Hurduzeu, Adi Torma și dl. Damian au hotărât ca anul acesta să-mi dea mie banii, sau mai bine spus comunei Bozovici, pentru a reabilita și a aduce spitalul la un standard în care putem funcționa în condiții optime și unde să băgăm acele echipamente moderne. 3,5 milioane am primit. 700 de mii de la fiecare şi le multumesc pentru sprijin„.

Pe noua clădire vor fi montate panouri solare şi pompe de căldură pentru eficientizare energetică. Aparatura şi echipamentele medicale în valoare de 7 milioane de lei vor fi puse în funcţiune după ce clădirea unităţii medicale va fi complet reabilitată.

Cele mai citite

Related Articles