Au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru realizarea conexiunii feroviare cu Aeroportul din Timişoara

CFR Infrastructură va realiza conexiunea feroviară cu Aeroportul Internaţional ‘Traian Vuia’ din Timişoara, un proiect finanţat prin PNRR, în valoare de aproximativ 424 milioane de lei, a anunţat joi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

Au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru realizarea conexiunii feroviare cu Aeroportul Internaţional ‘Traian Vuia’ din Timişoara! CFR Infrastructură va derula acest proiect în valoare de aproximativ 424 milioane de lei (cu TVA), finanţat prin PNRR. Lucrările vor dura 22 luni, perioadă în care vor fi modernizaţi 5,2 km şi vor fi construiţi alţi 5 km noi de linie de cale ferată’, a scris Grindeanu pe Facebook.

El a precizat că pe întregul traseu, care va fi electrificat, se vor mai construi cinci podeţe şi 930 de metri de peron. ‘Această linie de cale ferată va permite transportul pasagerilor între Aeroportul Internaţional Traian Vuia din Timişoara şi Municipiul Timişoara şi va asigura inclusiv legătura cu alte oraşe din România‘, a subliniat şeful de la Transporturi pe pagina de socializare.

Foto Sorin Grindeanu/Facebok

Cele mai citite

Related Articles