Au apărut primele cazuri de rujeolă în Timişoara. 4 copii internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş

Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Timiş, în colaborare cu medicii de familie desfăşoară pe parcursul acestei luni, activităţi de informare şi educare în cadrul campaniei de recuperare a vaccinării la copii cu serul ROR, ca urmare a declarării epidemiei de rujeolă în România.

Şi în judeţul Timiş sunt probleme. În prezent, 4 copii cu rujeolă sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş. Boala nu a fost confirmată la nicio persoană adultă, însă, există un trend ascendent al infectărilor în rândul populaţiei, pe fondul scăderii acoperirii vaccinale, transmite DSP Timiş.

Pe teritoriul Judeţului Timiş, sub sloganul “Pentru copilul tău fiecare doză de vaccin contează!”, se vor derula activităţi de implicare a personalului medical și de informare a populației. Se va sublinia riscul de reapariție a bolilor contagioase precum rujeola, rubeola, reamintindu-le părinților să-și vaccineze copiii înainte de a se îmbolnăvi și încurajând dialogul dintre părinți și personalul medical, pentru a răspunde întrebărilor sau preocupărilor legate de vaccinare şi riscurile acesteia.

În contextul actual, în săptămâna 11-15 decembrie 2023, vom desfăşura o Campanie de recuperare a restanţierilor la vaccinarea ROR în judeţul Timiş. Vaccinarea se va face de către medicul de familie”, transmite DSP Timiş.

De același autor

Related Articles