Din 15 martie va fi reintrodusă parcarea cu plată la Reşiţa. Primăria anunţă că se va percepe taxă pentru 1.000 de locuri ce urmează să fie delimitate prin marcaje şi semnalizate prin indicatoare.

Plata poate fi făcută prin SMS sau prin aplicaţia mobilă TPARK. Tariful pentru o oră este de 71 de eurocenţi, iar pentru o zi de 2.86 euro. Şoferii care doresc o perioadă mai lungă au disponibile abonamente cu valabilitate de o lună, 3 luni, 6 luni sau un an.

PLATA PRIN SMS

Se trimite un SMS la numărul scurt 7420 în care se menționaează codul aferent duratei de parcare și numărul de înmatriculare al mașinii:

150 NRMAȘINĂ (ex: 150CS01ABC) pentru 1 ORĂ de parcare mașină, cost: 0.71€

151 NRMAȘINĂ (ex: 151CS01ABC) pentru 1 ZI de parcare mașină, cost: 2.86€

152 NRMAȘINĂ (ex: 151CS01ABC) pentru 1 ZI de parcare – pentru o mașină cu greutatea mai mare decât 3.5T, cost: 3.39€

Parcarea pentru o zi da dreptul utilizatorului să parcheze doar în intervalul orar de funcţionare al parcţrii respective. O zi nu înseamnă 24 de ore. Lipsa SMS-ului de răspuns indică faptul că plata parcării nu a fost înregistrată. Două sau mai multe SMS-uri consecutive însumează timpul de parcare.

Sistemul TPARK® de plată a parcării cu telefonul mobil este disponibil pentru utilizatorii rețelelor de telefonie DIGI, Orange, Telekom și Vodafone. SMS-ul este taxat suplimentar în rețelele Orange și Telekom cu 0,05€+TVA.

PLATĂ PRIN APLICAȚIA MOBILĂ TPARK, PENTRU ANDROID, IOS ȘI WINDOWS PHONE

Prin intermediul aplicației se poate opera plata parcării prin SMS, fără a mai memora numerele scurte sau codurile aferente duratelor de parcare.

Șoferii care doresc o perioadă mai lungă au disponibile abonamente cu valabilitate de o lună, 3 luni, 6 luni sau un an. Acestea se pot plăti prin aplicația TPARK sau la casieria de la blocul 800, str. Petru Maior, nr. 2.

COST ABONAMENT:

– 50 lei/lună/      59,50 lei cu TVA

– 140 lei/3 luni/ 166,60 lei cu TVA

– 280 lei/6 luni/ 333,20 lei cu TVA

– 490 lei/an/      583,10 lei cu TVA

– abonamente de parcare pentru riverani/locatari – 50 lei/an/59,5 lei cu TVA

La aceste tarife se va adaugă și comisionul integratorului de serviciu/plați. Plata pentru abonamente se poate face din aplicația TPARK (plata cu cardul bancar)sau la casierie – blocul 800  

Abonamentul de parcare pentru riverani/locatari se eliberează persoanelor fizice care dețin un abonament de domiciliu valabil în interiorul unei parcări cu taxă și asigură dreptul de staționare doar pentru zona corespunzătoare adresei de domiciliu.

– Eliberarea acestui tip de abonament (pentru riverani/locatari) se face pentru anul in curs, pe baza actelor de identitate ale proprietarului autovehiculului, abonamentul valabil pentru parcarea de domiciliu și pe baza certificatului de înmatriculare al autovehiculului (talon cu ITP la zi).

– Abonamentul pentru riverani/locatari nu este transmisibil.

– Abonamentele achizitionate pentru parcările cu plata nu sunt transmisibile și sunt valabile doar pentru numărul de înmatriculare înregistrat în sistem pentru care a fost facută plata.

Neplata parcării se sancționează cu amendă în cuantum de 150 de lei, plătibilă la jumătate în 15 zile și poate fi achitată la casieria de la blocul 800 sau direct din aplicația TPARK.

Orarul parcărilor publice cu plată din municipiul Reșița este de luni până sâmbătă, între orele 07:30-20:00

Excepţie de la acest orar o face Parcarea Verde din Centru orașului (în spate la Consiliul Județean). În această parcare orarul este de la 07:30 la ora 15:00. După acest interval orar, intră în vigoare orarul pentru parcările de domiciliu unde se va parca doar pe baza abonamentului de parcare de domiciliu anual.

Abonamentele de parcare sunt valabile doar pentru perioada aleasă și plătită de utilizator și doar în intervalul orar de funcționare al parcărilor.

Mai multe informații despre modul de organizare şi funcţionare a sistemului de parcare cu plată pentru staţionarea autovehiculelor în parcările amenajate în acest scop, precum și modalitățile de plată în municipiul Reșița se regăsesc pe site-ul Primăriei Reșița, în secțiunea „Parcări cu Plată”.

1 COMENTARIU

Comments are closed.