Atenţie reşiţeni, începe dezinsecţia în oraş!

225

Primăria Municipiului Reşiţa, Direcţia Investiții și Mobilitate Urbană Serviciul Gospodărie Urbană şi Mediu, anunţă acțiunea de dezinsecție pe raza municipiului Reșita pentru combaterea ţânţarilor, muştelor, puricilor și căpuşelor, prin aplicarea de tratamente aeriene, concomitent cu tratamentele aplicate de la sol, care se va desfășura după cum urmează:

Dezinsecția cu mijloace aeriene se va desfășura după cum urmează:

– În data de 22.05.2018 între orele 18.30 – 21.00
– În data de 23.05.2018 între orele 6.30 – 9.00

Dezinsecția cu mijloace terestre se va desfășura după cum urmează:

– În data de 22.05.2018 după orele 22.00.

Substanţele folosite în combatere, sunt avizate de Ministerul Sănătăţii şi nu pun în pericol populaţia şi animalele. Totuşi în condiţii de soare puternic albinele aflate în zbor, pot fi afectate, motiv pentru care rugăm apicultorii să ia toate măsurile pentru prevenirea intoxicaţiilor la albine, în intervalul de desfășurare al tratamentelor.

În perioada acţiunilor solicităm cetăţenilor ca în seara zilei 22.05.2018 între orele 2130-2330 să evite traversarea parcurilor, spaţiilor verzi, scuarurilor, etc., când este identificată prezenţa utilajelor ce efectuează dezinsecţia terestră.

O dată cu tratamentele pe domeniul public al municipiului este obligatoriu ca asociațiile de locatari/proprietari, agenții economici, instituțiile publice și celelalte persoane juridice și fizice, să programeze și să execute dezinsecţia imobilelor pe care le deţin (proprietate/inchiriere/comodat etc). În acest mod se va evita retragerea ţânţarilor în zone netratate, ştiind că tendinţa insectelor este de a se refugia în locurile în care dezinsecţia nu a fost efectuată.

Solicitarea noastră este conformă cu prevederile Hotărârilor Consiliului Local nr. 69/ 2014 privind stabilirea unor măsuri necesare pentru buna gospodărire a Municipiului Reşiţa, cu completările și modificările ulterioare.

Nerespectarea obligaţiilor stabilite în hotărâre, constituie contravenţie şi se sancţionează după cum urmează: cu amendă cuprinsă între 500 -2.500 lei.

Pentru informaţii suplimentare vă puteţi adresa Serviciului Gospodărie Urbană şi Mediu, din cadrul Primăriei Municipiului Reşiţa la telefoanele nr.0255/ 211692 interior 173,0255/210258 sau prin e-mail mediu@primariaresita.ro.

În cazul în care condițiile meteo sunt nefavorabile lucrările de dezinsecție vor fi reprogramate, urmând a fi comunicată în presa locală data la care se vor desfășura.

Foto: arhiva