Atenţie, produsele tradiţionale de Crăciun vă pot băga în spital!

Masa îmbelşugată de Crăciun îi poate trimite pe unii dintre cetăţeni direct la spital, dacă se mănâncă fără măsură, iar alimentele sunt stropite din belşug cu alcool, atrag atenţia medicii.

În această perioadă, este în creştere şi numărul celor care dezvoltă viroze şi pneumonii, bolnavii cronici fiind cei mai afectaţi. Pentru a trece cu bine peste această perioadă medicii recomandă să nu se facă excese alimentare. Diabeticii nu trebuie să renuţe la tratament şi sunt sfătuiţi să evite mesele copioase, dulciurile şi alcoolul.

De asemenea, cardiacii trebuie să ocolească mâncărurile bogate în grăsimi şi băuturile ce conţin cofeină pentru a nu avea tulburări de ritm cardiac.

Medicii avertizează că reluarea unei alimentaţii bogate în grăsimi, tocături sau prăjeli poate cauza de cele mai multe ori afecţiuni digestive. Aceste mâncăruri trebuie evitate şi de persoanele care suferă de gastrită, ulcer sau colici.

„În general, de sărbători toată lumea se simte bine. Tocmai din acest motiv, unii dintre noi uită că în toate există o limită. Mai bine prevenim decât să tratăm“, spun medicii.

Daiana Roşca

Cele mai citite

Related Articles