Atenţie! Preparatele tradiţionale de Paşte pot dăuna sănătăţii când sunt consumate în exces

Atenţie! Preparatele gustoase tradiţionale de pe masa de Paşte pot dăuna organismului dacă sunt consumate în exces. Miel, drob, ouă roşii, vin şi cozonac, toate sunt alimente grele pentru stomac, mai ales dacă sunt savurate fără o pauză între mese. Sfatul medicilor pentru această perioadă este cumpătare, o alimentaţie echilibrată, dar şi multă mişcare.

Pentru cine nu respectă aceste reguli, sărbătorile pascale se pot încheia pe un pat de spital.

Pentru a evita problemele de digestie, în perioada sărbătorilor de Paşte ar fi bine ca două treimi din farfuria cu mâncare să conţină legume şi zarzavat. Medicii recomandă ca la masa de Paşte să se mânce puţin şi oricât de gustoase ar fi alimentele, să fie păstrate rezerve şi pentru celelalte zile, după posţ nu e bine să venim cu un „bombardament gastronomic”, pentru că ne poate afecta, grav sănătatea, susţine medicul Diaconescu.

Medicul a adăugat că la prânzul de Paşte nu ar trebui consumate, pe lângă produsele tradiţionale, şi alte alimente, cum sunt mititeii, covrigeii, alunele sau plăcintele, întrucât digestia va fi mult îngreunată. După o masă consistentă, este bine să fie consumată doar o felie, cel mult două de cozonac, acest desert poate fi mâncat în cantitate mai mare la micul dejun, cu lapte sau ceai.

Moderaţie! Este cuvântul de ordine pentru aceste sărbători. Nu este indicat să ajungem la spital, să încărcăm camera de gardă cu afecţiuni digestive”, ne-a declarat Diaconescu.

De asemenea, persoanele care au anumite afecţiuni sunt sfătuite să urmeze regimul prescris de medici. Astfel, un cardiac ar trebui să mănânce nesăraţ dacă are o astfel de indicaţie, şi să asocieze la carnea de miel, legume şi zarzavaturi. Persoanele cu afecţiuni renale ar trebui să mănânce cu prudenţă ouă şi carne, iar diabeticii ar trebui să consume alimente care nu conţin zahăr.

Cele mai citite

Related Articles