Bunătăţile de pe masa de Paşti pot fi periculoase pentru sănătate dacă sunt consumate în exces!

Miel, drob, ouă roşii, vin şi prãjituri. Toate sunt alimente grele pentru ficat şi stomac, mai ales dacă sunt mâncate în cantităţi foarte mari, după această perioadă de post atrage atenţia medicul Emil Bunda.

Carnea de miel, uşor degresată înaintea preparării, se poate asocia cu salată verde, ridichi, usturoi verde. Lămâia este un aliment ce se poate folosi din belşug, atât la prepararea cărnii, cât şi la asezonarea salatelor. Oul este un aliment complex şi sănătos. Nu face rău dacă îl mâncăm cu măsură, fără maioneză şi fără pâine, susţin medicii.

În această perioadă medicii recomandă, pe lângă o alimentaţie moderată şi multa mişcare. Atenţie! Pentru cine nu respectă aceste reguli, sărbătorile se pot încheia pe un pat de spital cu indigestii şi alte probleme de sănătate.

Daiana Roşca