Patru cărășeni din Oțelu Roșu au sesizat Poliția, sâmbătă, în decurs de doar două ore, după ce au fost contactați telefonic de persoane necunoscute care, sub diferite pretexte, le-ar fi cerut bani. Asta după ce o altă persoană din oraș a fost înșelată în aceeași zi prin metoda „Accidentul”, cu 3.000 de euro și 10.000 de lei.

La data de 25 februarie a.c., în intervalul orar 11.15 – 13.15, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Oțelu Roșu – Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin au fost sesizați de patru persoane din localitate, cu privire la faptul că ar fi fost contactate telefonic de persoane necunoscute care, sub diferite pretexte, le-ar fi solicitat sume de bani. De asemenea, o altă persoană din localitate a fost înșelată în aceeași zi cu 3.000 de euro și 10.000 de lei.

În jurul orei 15.30 a fost înregistrat un alt apel telefonic, iar polițiștii au organizat o acțiune de prindere în flagrant.

Astfel, polițiștii au instituit filtre în localitățile Glimboca și Zăvoi, fiind mobilizați și polițiști în civil.

La locul de întâlnire stabilit și-a făcut apariția un autoturism în care se aflau cinci persoane. A coborât un bărbat, de 22 de ani, din Reșița, care a fost surprins în flagrant, în timp ce primea banii solicitați. Toate cele cinci persoane au fost imobilizate și conduse la sediul Poliției din Oțelu Roșu.

În urma probatoriului administrat, bărbatul, de 22 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de înșelăciune și a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Caraș-Severin, urmând a fi prezentat magistraților Judecătoriei Caransebeș, cu propunere de arestare preventivă, transmite ag. şef adj. de poliție Cecilia Dăneţ, purtător de cuvânt al IPJ.