Furturile îi ţin ocupaţi pe poliţiştii din Caraş-Severin, care în ultimele zile au avut de rezolvat mai multe cazuri.

Polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Bozovici au fost sezizați prin SNUAU 112, de către un bărbat în vârstă de 43 de ani, din Prigor, cu privire la faptul că, în cursul nopții, persoane necunoscute i-au sustras suma de 1.000 de euro din locuință.

Din verificări s-a stabilit faptul că în noaptea de 25/26.06. a.c., persoane necunoscute ar fi pătruns pe o ușă lăsată descuiată, într-o încăpere a locuinței persoanei vătămate, iar dintr-un dulap ar fi sustras suma de 900 de euro, din cei 1.000 de euro aparținând acesteia. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat doi minori de 16, respectiv 17 ani, din comuna Prigor, bănuiți de comiterea faptei sesizate.

Asupra celor doi au fost găsite sumele de 300 de euro și 1.200 de lei, reprezentând o parte din prejudiciul produs prin infracțiune, care a fost recuperat și restituit persoanei vătămate. Față de cei doi tineri se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, în vedere tragerii la răspundere penală și recuperării în totalitate a prejudiciului.

De asemenea, polițiști din cadrul Postului de Poliție Luncavița au deschis dosar de cercetare penală, pentru săvârșirea infracțiunii de furt, pe numele unei tinere de 25 de ani, din Verendin, bănuită că în data de 28.05 a.c. ar fi pătruns fără drept în locuința mamei sale de 45 de ani, din localitate, de unde ar fi sustras documente personale și două chei de la auto, bunuri pe care a refuzat să i le restituie acesteia.

În aceeași zi, Poliția Municipiului Reșița a fost sesizată de un bărbat de 58 de ani cu privire la faptul că i s-a sustras din autoturism un portofel care conținea o sumă de bani și mai multe documente. La scurt timp, polițiștii au identificat un bărbat în vârstă de 46 de ani, din  Reșița, în autoturismul căruia a fost găsit portofelul reclamat ca sustras, care a fost recuperat și restituit persoanei vătămate, împreună cu banii și documentele conținute.

Și în acest caz, se continuă cercetările privind săvârsirea infracțiunii de furt.