7.000 de lei este amenda cu care s-a ales un comerciant de jucării din Caraş-Severin.

Acesta expunea spre vânzare articole diverse care în dreptul preţului aveau afişat cuvântul Promoţie sau Ieftin fără a se specifica în mod clar care este oferta specială. Inspectorii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Caraş-Severin au considerat că în acest fel consumatorii erau induşi în eroare  şi determinaţi să ia o decizie de cumpărare pe care altfel n-ar fi luat-o.

Şi aceasta nu a fost singura amendă aplicată de angajaţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Caraş-Severin.

Şase operatori economici au fost sancţionaţi contravenţional cu 18.000 lei, iar alţi trei au primit avertismente  deoarece la data şi ora controlului expuneau la comercializare jucării pe care nu era specificată denumirea comercială înregistrată sau marca înregistrată a producătorilor şi/ sau a importatorului şi adresa la care pot fi contactaţi sau instrucţiuni de utilizare în limba română. Sancţiuni au fost aplicate şi pentru că la data controlului nu erau afişate la loc vizibil preţurile la jucării. (Mirabela Afronie)