Atenţie apicultori! Stupinele şi stupii trebuie obligatoriu identificaţi

Şase luni au la dispoziţie apicultorii (n.r. până la sfârşitul lunii ianuarie 2018) să-şi identifice stupinele şi stupii, a precizat pentru Radio Reşiţa Ida Şuţa – vicepreşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din Caraş-Severin.

Codul de identificare al stupinei se face la adresa din buletin a apicultorului, indiferent de locaţia stupinei. Apicultorii vor depune la Oficiul Judeţean de Zootehnie (OJZ) din cadrul Direcţiei pentru Agricultură cererea de alocare a codurilor de identificare însoţită de o serie de documente, precum:

• -copie a actului de identitate BI / CI/ Certificatul de inregistrare la Oficiul Registrului Comertiului/ Certificatul de inregistrare fiscala, dupa caz;
• -copie a adeverintei care atesta proprietatea si numarul familiilor de albine inscrise in registrul agricol la data solicitarii acesteia, eliberata de consiliul local;
• -declaratia pe proprie raspundere anuala cu numarul de stupi pregatiti pentru iernat.

Cererea poate fi depusă direct la sediul OJZ, prin: fax, email, oficiul poştal cu confirmare de primire. OJZ înregistrează cererile de acordare a codurilor de identificare ale stupinelor depuse de solicitanti, verifică documentele însoţitoare şi acordă codurile de identificare.

Anual, în perioada 1 septembrie – 31 decembrie, apicultorii vor depune declaraţia pe propria răspundere cu numărul de stupi identificaţi pregătiţi pentru iernare. Neprezentarea evidenţelor oficiale şi neidentificarea stupilor şi stupinelor se sancţionează conform legislaţiei în vigoare, a mai spus Ida Şuţa.

Vicepreşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din Caraş-Severin aminteşte apicultorilor care au depuse proiecte pe diferite măsuri să vină la sediul din municipiul Reşiţa pentru a perfecta cerinţele impuse de noul ordin. (Hardy Cvoica)

Sursa foto: stiriagricole.ro

Cele mai citite

Related Articles