50 de copii și tineri din cartiere mărginașe ale Reșiței: Mociur și Dealul Crucii participă în această lună la activitățile din cadrul proiectului Călătoria unui joc organizat de Fundația Humanitas Pro Deo Reșița.

Activitățile avute în vedere sunt ateliere de educație nonformală în domenii care nu sunt cuprinse în învățământul formal. Se vor organiza Ateliere de Muzicoterapie, Inițiere în artele circului, Cunoaștere personală, Gastronomie, Sănătate prin mișcare.
Activitățile sunt atent adaptate nevoilor și vârstei tinerilor și copiilor. Datorită caracterului social al atelierelor, copiii vor pleca mai încrezători în propriile abilități de comunicare, își vor face prieteni noi, vor deveni mai deschiși în relațiile pe care le au, vor învăța ce înseamnă îndeplinirea unei sarcini, fie ea chiar în joc, cum să-și rezolve problemele cu care se confruntă într-un mod creativ și performant.

Pentru tinerii defavorizați, procesul de învățare este o experiență fără satisfacții.

Pentru copiii și tinerii care provin din medii sociale cu probleme este important să învețe să gândească liber, să își dezvolte un simț critic constructiv care să-i ajute să hotărască independent de ceilalți și să facă distincție între ce este bine și ce este rău. Mulți dintre copiii și tinerii defavorizați asociază procesul de învățare, de educație, cu o experiență neplăcută, plictisitoare, fără satisfacții. Încercăm prin acest proiect să provocăm 50 de tineri și copiii din cartiere mărginașe din Reșita să participe la ateliere de lucru, de joacă, în care învățarea este una non formală și se face prin joc, a declarat Flori Nica, directorul Fundației Humanitas Pro Deo.

Proiectul este cofinanțat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin.

Foto Humanitas Pro Deo/Facebook