Astăzi, în Caraş-Severin, au sosit 1.878 doze de vaccin produs de Pfizer şi 170 de doze produse de Moderna

Odată cu deschiderea centrelor de vaccinare de la Ezeriş şi de la Slatina Timiş,  în judeţul  nostru funcţionează efectiv 10 centre de vaccinare. De îndată ce numărul de doze va permite, îşi vor începe activitatea şi centrele la Anina, Băile Herculane și Oțelu Roșu, informează Biroul de Presă al Instituţiei Prefectului Caraş-Severin.

Astăzi, în judeţul nostru au sosit 1.878 doze de vaccin produs de Pfizer şi 170 de doze produse de Moderna, urmând ca în cursul zilei de mâine să mai sosească încă 330 de doze Moderna.

În prezent, conform cifrelor din 2020, furnizate de către Direcţia Judeţeană de Statistică, judeţul nostru are o populaţie de 313.956 de locuitori, din care 42.176 au vârsta sub 16 ani. Astfel, din cei  271.780 de cetăţeni eligibili pentru a fi imunizaţi, până   în acest moment au fost vaccinate  27.940 de persoane.

Facem un apel la cetăţenii judeţului nostru să se programeze pentru vaccinare şi să ducă până la capă procesul de imunizare. Am reuşit să vaccinăm peste 10% din populaţia judeţului, dar până nu se atinge un prag de aproximativ 70%, nu se  poate vorbi de imunizare în  masă şi implicit de ţinerea pandemiei sub  control.

Odată cu apariţia noilor tulpini ale SARS CoV-2, virusul se răspândeşte mai repede şi evoluţia bolii a devenit mai agresivă, reprezentând un  pericol şi pentru persoanele care nu se încadrau până acum în categoriile de risc major.

Ne confruntăm cu o  creştere accelerată a numărului persoanelor infectate şi doar prin disciplină şi simţ civic putem stopa acest fenomen. Sistemul sanitar este supus unei presiuni uriaşe, numărul pacienţilor care necesită internarea creşte, iar secţiile ATI se aglomerează într-un ritm accelerat.

Solicităm cetăţenilor judeţului nostru să poarte măşti de protecţie, să respecte distanţarea fizică şi să aplice regulile igienico-sanitare de prevenire a răspândirii coronavirusului. Vă reamintim că toate aceste reguli, precum şi restricţiile în vigoare, sunt aplicate pentru protejarea cetăţenilor.

Doar respectând cu stricteţe aceste reguli, vom putea reveni la normalitate!

Cele mai citite

Related Articles