Suntem în plină perioadă electorală aferentă alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din data de 27 septembrie. Astăzi este ultima zi în care se pot depune candidaturile.

Conform calendarului anunţat de Autoritatea Electorală Permanentă astăzi este ultima zi în care candidaţii la alegerile locale îşi mai pot depune dosarele la Birourile Electorale de Circumscripţie. Au putut să facă acest lucru încă din 7 august.

Mâine se va analiza admiterea sau respingerea candidaturilor, iar formularea de contestaţii împotriva acceptării unei candidaturi se va face joi, pe 20. Luni, în 24 august va fi publicată lista definitivă a candidaturilor. Tot luni, se va face comunicarea către prefecţi a semnelor electorale, în vederea imprimării lor pe buletinele de vot.

Campania electorală va începe vineri 28 august şi se va încheia pe 26 septembrie, la ora 7. Tipărirea buletinelor de vot se va face cel mai târziu cu 5 zile înaintea datei alegerilor, adică până pe 22 septembrie. Tot atunci va avea loc desemnarea președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare și a locțiitorilor acestora, prin tragere la sorți computerizată.

Votarea va avea loc, duminică 27 septembrie, va începe la ora 7:00 şi se va încheia la ora 21:00.