Astăzi au intrat în vigoare noi măsuri de relaxare

Noi măsuri de relaxare a restricţiilor impuse pentru limitarea pandemiei intră de astăzi în vigoare, cu toate că ţinta de 5 milioane de vaccinaţi propusă de premierul Florin Cîţu nu a fost atinsă. Cele mai recente date arată că aproximativ 4.320.000 de persoane au fost imunizate cu cel puţin o doză de ser anti-COVID.

Activităţile culturale, artistice şi de divertisment pot fi organizate în aer liber cu până la 1.000 de participanţi, în funcţie de incidenţa locală a infectărilor. Este nevoie însă ca cei prezenţi să fi încheiat de cel puţin 10 zile schema de vaccinare sau să aibă un rezultat negativ la un test de depistare a infecţiei cu coronavirus, ori dovada vindecării după trecerea prin boală.

Evenimentele private – nunţi, botezuri sau mese festive – vor putea avea loc cu cel mult 70 de persoane în spaţii deschise şi 50 la interior. Creşte până la 85% gradul de ocupare a spaţiilor de cazare în staţiunile de la mare, iar activitatea în baruri, cluburi sau discoteci va fi permisă şi peste noapte pentru persoanele vaccinate, la o capacitate de 50%.

Relaxări şi în privinţa competiţiilor sportive.

Este permisă participarea spectatorilor până la 25% din capacitatea maximă a spaţiului, fie el deschis sau închis. Sălile de sport, de fitness sau piscinele îşi reiau activitatea la o capacitate maximă de 70%. În toate aceste cazuri, numărul participanţilor nu mai este limitat dacă toţi cei prezenţi sunt vaccinaţi. Vaccinarea permite şi renunţarea la masca de protecţie în birourile sau spaţiile în care lucrează cel mult cinci angajaţi.

De același autor

Related Articles