Asociaţia Diabeticilor şi Lions Reşiţa Kindness organizează o nouă tabără pentru copiii cu diabet tip I

Asociaţia Diabeticilor din Caraş-Severin împreună cu Lions Resita Kindness organizează în perioada 10.08.2023 – 13.08.2023, pe Muntele Mic o tabară pentru copiii cu diabet tip I.

Viața cu diabetul de tip I este plină de “înțepături” și este foarte important ca pe parcursul vieții să își monitorizeze glicemia pentru a nu ajunge la complicații cronice, cum ar fi: insuficiență renală, orbire sau invaliditate datorată amputării membrelor.

Pentru insulinodependenți, armonia apare atunci când își monitorizezează glicemia și aleg să aibă un stil de viață sănătos, cu mult sport și o alimentație echilibrată.

“Prin acest proiecţ dorim să încurajăm tinerii să-şi depăşească limitele impuse de această boală ca să facă faţă tuturor provocărilor”, ne-a declarat medicul diabetolog coordonator Mihaela Dalea:

Ajunsă la ediţia cu nr 2, Tabăra Yo-Yo pentru copiii cu diabet de tip 1 va cuprinde o serie de activităţi interactive.

“Dorim să le oferim acestor copii frumoşi, câteva zile minunate, prin acţiunile pregătite pentru ei”, ne-a declarat Mirela Ciobanu, preşedintele Organizaţiei Lions Reşiţa Kindness.

În cadrul proiectului, toţi participanţii insulino-dependenți vor beneficia de senzori de glicemie, sistem ce permite vizualizarea permanentă a glicemiei fără a se mai înțepa de o grămadă de ori pe zi, să nu existe teama hipoglicemiilor, astfel încât mersul într-o drumeție pe munte sau practicarea unui sport, să fie o experiență care se desfășoară în condiții de siguranță și relaxare.

De asemenea, vor fi organizate workshop-uri pe teme legate de autocunoaștere, comunicare, incluziune, vom avea consiliere psihologică de grup, copiii vor fi învățați cum să își calculeze mâncarea pentru a putea păstra un echilibru, vor fi jocuri de echipă, foc de tabără și multe alte surprize, ne transmit organizatorii.

Cine doreste poate participa la susţinerea financiară a proiectului cu orice sumă:

– RO82UGBI0000592008959RON, deschis la Garanti Bank Reșița , pe numele ASOCIAŢIEI ,,CLUB L.I.O.N.S. REŞIŢA KINDNESS-,,CLUB L.I.O.N.S. REŞIŢA BUNĂTATEA, cu sediul in Reșița, Strada Timișoarei nr.34G, cod fiscal nr. 43361777

– Sau – Asociatia Diabeticilor Caras Severin – cod fiscal 4506494, Strada Spitalului,nr 36,cam 203,et 2, Cont RO80RNCB0100038235570001 – BCR Reșița

– sau cash la toate punctele unde avem urne de donație prin bunăvoința partenerilor noștri.

– Sau donație direct de pe link-ul https://www.lionskindness.com/doneaza/

Banii sunt necesari pentru senzori de monitorizare a glicemiei, teste de glicemie, cazare, transport, masa și alte cheltuieli necesare pentru realizarea proiectului.

De același autor

Related Articles