Reșița, un oraș mai verde: peste 200 de arbori vor fi plantați în cartierul Lunca Bârzavei

Peste 200 de arbori de diferite specii vor fi plantaţi în acest sfârşit de toamnă în cartierul Lunca Bârzavei, pe traseul liniei de tramvai din municipiul Reşiţa.

Reșița, un oraș din vestul României, va deveni un oraș mai verde în acest sfârșit de toamnă. Peste 200 de arbori de diferite specii vor fi plantați în cartierul Lunca Bârzavei, pe traseul liniei de tramvai.

Daniel Călin, șeful Direcției pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local, a declarat pentru Radio Reşiţa că arborii care vor fi plantați sunt în mare parte arțar roșu și stejar. Aceștia vor fi amplasați pe zona centrală dintre șine, astfel încât să nu încurce traficul tramvaiului.

Deja cetățenii au observat că au început să fie transportați arborii de către cei de la Poor, să fie aduși şi plantați în zona Republicii pe spațiile verzi. 215 arbori, în mare parte din ei arțar roșu şi stejar, vor fi montaţi pe zona centrală dintre șine, care nu își desfac foarte mult coroana, vor fi columnari pentru a nu încurca traficul tramvaiului.

Pe această lucrare Primăria Reşiţa prin specialiștii săi,ingineri în spații verzi, vom oferi suport tehnic, să ne asigurăm că plantarea este făcută conform situațiilor din teren. Sunt transporturi succesive, arborii vin din Italia, se aduce întreaga cantitate după care se trece la plantarea ei atunci când vremea ne permite“, a declarat Daniel Călin.

De același autor

Related Articles