În urma discuţiilor de la Ministerul Energiei, din această dimineaţă, arădenii au scăpat ca prin urechile acului, după ce furnizorul de gaz ameninţa că va sista furnizării combustibilului necesar CET-ului pentru prepararea agentului termic, dacă nu primeşte în avans 8,5 milioane de lei.

C-Gaz Energie va furniza în continuare gaze naturale către CET Arad. În cele din urmă  s-a identificat o soluţie menită să deblocheze situaţia de la CET. Ea va fi pusă în practică în perioada imediat următoare”, este declaraţia  primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă, la scurtă vreme de la încheierea întâlnirii ce a avut loc la  Ministerul Energiei.

Întâlnirea de lucru dintre reprezentanţii Primăriei municipiului Arad, ai SC CET Arad  şi ai SNGN ROMGAZ SA s-a desfăşurat în prezenţa secretarului de stat în Ministerul Energiei Doru Vişan. Iniţial au fost propuse mai multe soluţii de rezolvare a situaţiei de la CET Arad, convenindu-se asupra celei care putea fi pusă în aplicare în cel mai scurt timp.

Miercuri, 14 februarie, este o programată o nouă întâlnire, de această data la  nivel local între reprezentanţii Primăriei şi cei ai SC CET Arad. Cu această ocazie se va definitiva procedura pentru aplicarea  soluţiei identificate la Bucureşti.