Arădenii vor avea apă caldă de sărbători. Salvarea vine de la Guvern

CET AradArădenii vor avea apă caldă şi după sărbători. CET Hidrocarburi şi Compania de Apă au ajuns la o înţelegere privind achitarea datoriilor restante. Mai exact s-a decis reşalonarea facturilor, a căror valoare se ridică la aproape 3 milioane de lei. Acestea vor fi plătite în trei rate, în decembrie, ianuarie şi februarie.

Şi veştile bune nu se opresc aici. Prefectul județului Arad, Cosmin Pribac, a semnat un proiect de Hotărâre de Guvern, prin care susţine acordarea a 40 de milioane de lei din fondul de rezervă, pentru ca administraţia locală din Arad să depăşească situaţia de criză de la CET. Proiectul vine după ce Consiliul Local Municipal Arad şi-a asumat pierderile înregistrate de cele două CET-uri din Arad, în calitate de acţionar majoritar.

„În ultimele zile, am ţinut permenent legătura cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, cu reprezentanţii C.E.T. şi cu administraţia locală, pentru a identifica posibile soluţii. Am avut o nouă discuţie cu doamna Secretar de stat Sirma Caraman, de la Ministerul Dezvoltării, cu privire la paşii care trebuie făcuţi pentru ca Aradul să poată cere ajutor pentru C.E.T. în condiţii de legalitate. Am explicat că problema C.E.T. este importantă pentru zeci de mii de familii din Arad, pentru instituţii publice ca şcolile, grădiniţele şi spitalele, care depind de agentul termic furnizat de C.E.T.. Mă bucur că administraţia locală din Arad, prin Consiliul Local Municipal, şi-a asumat responsabilitatea pentru situaţia C.E.T. şi implicit datoriile celor două societăţi comerciale. Este un pas important, care creează cadrul pentru solicitarea legală a unui sprijin financiar din partea Guvernului şi poate permite deblocarea situaţiei financiare. Sper că Guvernul va găsi resursele necesare pentru a aloca un ajutor financiar arădenilor. Cred că în perioada următoare, instituţiile abilitate vor trebui să identifice sursa pierderilor financiare înregistrate de cele două CET-uri, pentru a depăşi situaţia de criză” a spus Prefectul Aradului, Cosmin Pribac.

De același autor

Related Articles