Arădean prins cu peste 100 kg de peşte în portbagaj

Polițiștii de la Poliția orașului Oravița au oprit sâmbătă, 16 septembrie pentru control, pe strada Cloșca, un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani din județul Arad. În portbagajul autoturismului au fost găsite peste 100 de kilograme de pește de diferite specii, pentru care tânărul nu deținea documente legale.

Întreaga cantitate de pește a fost ridicată în vederea confiscării, fiind informați și reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Caraș-Severin, care s-au deplasat la fața locului.

Directorul instituţiei, medicul veterinar Pavel Borchescu, pentru Radio Reşiţa:

Colegii din cadrul Direcției sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor Caraș-Severin s-au deplasat la fața locului. Cetățeanul care transporta pește, întrucât nu avea documente de însoțire a mărfii, întreaga cantitate a fost reținută și dirijată către neutralizare fiind vorba de o sută kilograme de pește“.

De asemenea, autoturismul folosit la comiterea faptei a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și a altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește, iar polițiștii continuă cercetările.

Pavel Borchescu a mai subliniat că, potrivit legii, un pescar poate deţine asupra lui maximum 5 kilograme de peşte.

Foto: arhiva

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De același autor

Related Articles