Arad: Peste 100 de migranţi au fost găsiţi ascunşi în două camioane, la frontieră

Peste 100 de migranţi au fost descoperiţi, miercuri, ascunşi în două camioane care urmau să iasă din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, străinii încercând în acest fel să ajungă ilegal în Spaţiul Schengen.

Primul camion cu migranţi era condus de un român care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, ferestre şi uşi PVC pe ruta România – Italia.

În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport, în urma căruia poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, ascunşi printre bunurile transportate, 75 de cetăţeni străini’, a informat Poliţia de Frontieră Arad.

Ulterior, prin acelaşi punct de frontieră a vrut să iasă un cetăţean turc, aflat la volanul unui TIR camion în care transporta piese auto pe ruta Turcia – Germania. În remorcă se aflau şi 28 de migranţi.

Toţi cei 103 migranţi au fost duşi la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări, stabilindu-se că sunt din Bangladesh, India şi Pakistan. Ei au declarat că intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări în ambele cazuri.

De același autor

Related Articles