Arad: Incendiul care a mistuit 200 hectare de culturi, izbucnit de la scântei produse la un utilaj agricol

Incendiul care a mistuit în câteva ore 200 de hectare de culturi, în cursul zilei de joi, a pornit de la scântei produse la un utilaj agricol care era în funcţiune pe acel teren, fiind al doilea incendiu de vegetaţie izbucnit din această cauză în câteva zile, în judeţul Arad.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad a informat, vineri, că a stabilit cauza incendiului, respectiv ‘scântei mecanice, produse de utilajul agricol’ care a şi luat foc.

Terenurile mistuite sunt situate în zona localităţii Frumuşeni, la câţiva kilometri de municipiul Arad, iar pompierii au intervenit trei ore până au reuşit să lichideze flăcările. ‘Misiunea a fost îngreunată de vântul puternic dar şi din cauza temperaturilor extrem de ridicate. Au ars aproximativ 200 de hectare de culturi agricole şi un utilaj agricol‘, a transmis ISU Arad.

Luni, un lan de grâu cu o suprafaţă de zece hectare şi o mirişte de cinci hectare au ars complet, tot din cauza unor scântei produse la un utilaj agricol, care au declanşat incendiul. Cele 15 hectare de teren afectate se află lângă municipiul Arad, pe marginea DJ 709.

Cele mai citite

Related Articles