Arad: Furnizarea energiei termice în locuințe este reluată la două săptămâni de la oprire

Furnizarea energiei termice în locuintele din orasul Arad va fi reluata de CET Hidrocarburi, la doua saptamâni de la oprire, din cauza temperaturilor scazute anuntate pentru urmatoarele zece zile, care dimineata vor coborî aproape de zero grade Celsius.

Producatorul si furnizorul de agent termic CET Hidrocarburi Arad a anuntaţ miercuri, ca ‘având în vedere evolutia temperaturilor exterioare pentru zilele urmatoare precum si Regulamentul pentru furnizarea si utilizarea energiei termice’, caloriferele vor fi încalzite din nou începând de miercuri de la ora 18,00.

‘În cazul în care exista consumatori care au demarat deja lucrari la instalatiile interioare, pentru evitarea unor situatii nedorite (inundatii etc.) acestia trebuie obligatoriu sa-si închida caldura din caminele de bransament ale imobilelor’, a transmis conducerea centralei.

Furnizarea energiei termice pentru încalzire fusese oprita în 4 aprilie, pe fondul temperaturilor ridicate, care noaptea depaseau 10 grade, iar ziua au ajuns pâna la 29 de grade Celsius.

Pentru urmatoarele zece zile, prognoza meteo arata ca în Arad temperaturile minime vor fi de 1 – 5 grade, iar cele maxime de 10 – 15 grade Celsius.

În toamna anului trecuţ temperaturile exterioare ridicate au amânat cu câteva saptamâni începerea furnizarii agentului termic pentru încalzirea locuintelor din municipiul Arad, pornirea caldurii având loc etapizat abia din 6 noiembrie. În general, încalzirea locuintelor începea în prima parte a lunii octombrie.

CET Hidrocarburi, având ca actionar 100% Consiliul Local Municipal Arad, mai are aproximativ 20.000 de locuinte racordate, fata de 43.000 câte erau în 1990.

Agerpres

Cele mai citite

Related Articles