Arad: 26 de migranţi au fost găsiţi la frontieră ascunşi în două TIR-uri

Autorităţile din Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au prins 26 de cetăţeni din India, Bangladesh, Pakistan şi Afganistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două TIR-uri care transportau piese metalice şi anvelope în Polonia şi Italia.

Potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri de Poliţia de Frontieră Arad, cei doi şoferi sunt un cetăţean turc şi un român, iar remorcile au fost verificate în baza analizei de risc.

Au fost depistaţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă ale mijloacelor de transport, în total 26 de cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din India, Bangladesh, Pakistan şi Afganistan, cu vârste cuprinse între 18 şi 42 de ani, majoritatea fiind solicitanţi de azil în ţara noastră‘, se arată în comunicat.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări.

De asemenea, în oraşul Chişineu-Criş, un echipaj al Poliţiei de Frontieră a prins patru străini care ‘nu îşi justificau prezenţa în zonă’. În urma verificărilor s-a stabilit că sunt cetăţeni din India, solicitanţi de azil în ţara noastră. Ei vor fi îndrumaţi să se întoarcă în Centrele Regionale de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din ţară unde sunt înregistraţi.

De același autor

Related Articles