Arad: 17 migranţi, prinşi în timp ce încercau să treacă ilegal graniţa spre Ungaria într-un microbuz care transporta măşti chirurgicale/ Un altul a fost găsit ascuns într-o autoutilitară

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac şi Nădlac II, judeţul Arad, au prins 18 cetăţeni din Somalia, Bangladesh, India, Pakistan şi Siria care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două mijloace de transport.

”În data de 19.09.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unei autoutilitare înmatriculate în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, măşti chirurgicale, pe ruta Turcia-Germania. În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, 17 cetăţeni străini”, transmite Poliţia de Frontieră, într-un comunicat de presă.

Migranţii au fost preluaţi şi transportaţi la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Somalia, Bangladesh, India şi Pakistan, majoritatea fiind solicitanţi de azil în România, şi că ei intenţionau să treacă în mod fraudulos frontiera.

”De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra unei autoutilitare conduse de un cetăţean bulgar. În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au descoperit, în compartimentul destinat mărfurilor, un cetăţean străin. În cadrul verificărilor preliminare, colegii noştri au stabilit faptul că este cetăţean din Siria, în vârstă de 40 de ani”, se mai arată în comunicat.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră fac cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Sursa: www.news.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De același autor

Related Articles