Arad: 134 de migranţi au fost prinşi când voiau să iasă din ţară ascunşi în autovehicule

Autorităţile din Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au prins, în ultimele 48 de ore, 134 de migranţi din mai multe ţări care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în şapte mijloace de transport.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Poliţia de Frontieră Arad, într-un TIR condus de un cetăţean turc, care transporta transformatoare electrice pe ruta Turcia-Olanda, au fost descoperiţi 40 de străini.

Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, Egipt şi Iran, cu vârste cuprinse între 22 şi 45 de ani, ce au intrat legal în ţara noastră în baza documentelor personale‘, se arată în comunicat.

Tot la Nădlac II, într-un alt TIR condus de un cetăţean turc, au fost găsiţi 33 de migranţi din Bangladesh, India şi Egipt, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani.

În cele două cazuri, cei doi şoferi turci sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi.

Alţi 61 de migranţi au fost găsiţi ascunşi în cinci mijloace de transport, conduse de patru români şi un turc. Şoferii transportau electronice, textile, cutii din lemn, piese auto şi profile din aluminiu pentru firme din Franţa, Italia şi Polonia.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al celor cinci mijloace de transport. Astfel, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, respectiv în locaşuri special amenajate (perete dublu), în total 61 de cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din diverse state (Bangladesh, India, Eritreea, Pakistan, Tunisia, Sri Lanka, Maroc, Siria şi Irak), ce intenţionau să ajungă în mod fraudulos în vestul Europei‘, se mai arată în comunicatul Poliţiei de Frontieră Arad.

Agerpres

foto arhiva

Cele mai citite

Related Articles