Aproape 700 de mii doze de vaccin Pfizer sosesc în România

Luni, 24 mai, România va primi o nouă tranșă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech,  care constă în 698.490 doze. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană și vor ajunge pe  aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara. 

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale  terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu  gheață carbonică și folie etanșă. 

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind  distribuite după cum urmează: 

Centrul Național de Stocare București: 231.660 doze

Centrul Regional de Depozitare Brașov: 60.840 doze

Centrul Regional de Depozitare Cluj: 99.450 doze

Centrul Regional de Depozitare Constanța: 60.840 doze

Centrul Regional de Depozitare Craiova: 70.200 doze

Centrul Regional de Depozitare Iași: 81.900 doze

Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 93.600 doze

Până la acest moment, țara noastră a recepționat 7.214.669 doze de vaccin produse de  compania Pfizer, iar 5.847.392 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației. În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât  și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale  de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București. 

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la  dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de  vaccin necesare imunizării populației. 

De același autor

Related Articles