Aproape 200 de persoane au participat la Bursa Generală a Locurilor de Muncă organizată la Reșița

Agenţia Județeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Caraș-Severin a organizat vineri, 12 mai, Bursa Generală a Locurilor de Muncă, la sala Campus Caffe a Centrului Universitar al Universității Babeș Bolyai din Reșița.

Din cei 124 de agenți economici contactați, 26 au participat la Bursă, oferind un număr de 256 locuri de muncă vacante, în domenii variate, predominând cele din domeniul  construcțiilor, confecțiilor și horeca. Persoanele cu studii superioare au avut la dispozitie locuri de muncă de inginer de diferite specializări și functionar economic, iar persoanele fără calificare au avut la dispoziție  locuri de muncă de muncitor necalificat,  femeie de serviciu și manipulant mărfuri.

Angajatorii prezenţi au declarat că oferta este specifică în funcţie de fiecare poziţie în parte, dar că sunt dispuşi să ofere cursuri de calificare gratuite la locul de muncă:

La Bursa Generală a Locurilor de Muncă au participat 199 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, 33 dintre acestea fiind programate pentru interviuri la sediile firmelor. Urmare a interacțiunii directe dinte șomeri și angajatori, 2 persoane au reușit să se angajeze în meseriile de funcționar economic și muncitor necalificat.

Cu sau fără calificare, persoanele prezente au căutat de lucru în cele mai diverse domenii, de la operatori producţie, muncitori în cofecţii şi până la posturi de cofetari.

Locurile de muncă rămase vacante în urma Bursei vor putea fi consultate la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Reşiţa, str. Traian Lalescu nr 17,  unde vor fi emise repartiţii persoanelor ce întrunesc condiţiile impuse de angajatori.

De același autor

Related Articles