Angajaţii Serviciului de Gospodărire a Apelor Caraş-Severin au ecologizat pârâul Dognecea, afluent al râului Caraş, în zona localităţii Dognecea.

Din cauza lipsei de responsabilitate a populaţiei faţă de natură, cursul de apă, pe o suprafaţă de 25 de metri lungime era plină de PET-uri. În plus, în cazul unor precipitaţii, acel blocaj putea putea produce inundaţii în zona din amonte. Astfel că, în şase ore au fost adunaţi aproximativ 1.500 de saci cu deşeuri din plastic. La acţiunea de ecologizare a participat şi Primăria Dognecea.

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Bazinale de Apă Banat, Sorina Neaga:

Colegii noștri din cadrul Serviciului de Gospodărire a Apelor Caraş-Severin au început ecologizarea pârâului Dognecea (afluent al râului Caraș) în zona localității Dognecea din județul Caraș-Severin, o zonă în care comunitatea locală nu a dat dovadă de responsabilitate față de apă și natură, mărturie stând imensa masă de PET-uri. Deoarece la ape mari au fost antrenate și deșeuri lemnoase, PET-urile au îngreunat deplasarea acestora pe apă, astfel încât, la suprafața apei s-a format o pătură imensă de peste 25 m lungime, care acoperea toată lățimea cursului de apă. Dincolo de aspectul neplăcut al acelui tronson de apă, se punea problema eliberării albiei pârâului, care în cazul debitelor mari nu poate tranzita apa în mod optim dacă avea acel blocaj și se putea inunda zona din amonte.

Cei 11 angajați ai Formațiilor de lucru Oravița, Reșița și Moldova Nouă din cadrul Sistemului de Gospodărire Caraș-Severin, împreună cu Primăria Dognecea, au strâns circa 1.500 de saci (echivalentul a 300 mc) cu deșeuri din plastic de pe apă. Fotografiile vorbesc de la sine! După o muncă de peste 6 ore albia râului Dognecea a fost eliberată. Felicităm echipele participante la această acțiune!