ANM: Căldura se mai domolește pe parcursul următoarelor două săptămâni

Pe parcursul următoarelor două săptămâni (2 – 15 august) vor fi perioade în care regimul termic va deveni mai normal, cu temperaturi maxime ce vor scădea până spre 26 de grade Celsius în majoritatea regiunilor, iar instabilitatea atmosferică se va manifesta pe arii restrânse atât la jumătatea acestei săptămâni, cât şi la începutul celei viitoare, arată prognoza publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Banat, regimul termic se va pondera faţă de intervalul anterior, astfel că temperaturile maxime vor fi în medie de 30 – 32 de grade, chiar mai scăzute în perioada 5 – 7 august, când se vor înregistra în general 25 – 28 de grade. Valorile nocturne vor oscila în general în ecartul 16 – 19 grade. În perioada 8 – 9 august se estimează o vreme mai călduroasă, cu temperaturi la amiază de 32 – 34 de grade, zilele ulterioare urmând a fi caracterizate de un regim termic apropiat de cel normal în a doua decadă a lunii august.

În intervalul 5 – 6 august va ploua pe arii extinse şi local în cantităţi mai însemnate, iar în restul perioadei de referinţă se vor semnala local fenomene asociate instabilităţii atmosferice, cu probabilitate mai mare după data de 11 august.

La munte, începând de marţi, 3 august, scăderea temperaturii aerului se va resimţi în toată zona montană, dar vremea se va menţine totuşi normal de caldă pentru prima jumătate a lunii august în majoritatea zilelor, cu maxime de 20 – 26 de grade şi minime de 11 – 17 grade, cu valori mai mici la altitudini de peste 1.600 de metri. O vreme mai răcoroasă va fi în perioada 6 – 7 august. Aversele de ploaie vor fi mai frecvente şi pe alocuri mai însemnate cantitativ în perioada 5 – 7 august, iar în celelalte zile fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala local şi temporar.

De același autor

Related Articles