Vremea va fi astăzi călduroasă, iar disconfortul termic va fi accentuat, mai ales în zonele de câmpie şi de podiş.

ANM a emis o informare meteorologică de caniculă valabilă până în această seară la ora 20. Meteorologii avertizează că vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic accentuat după-amiaza, când pe arii relativ extinse în zonele de câmpie şi podiş indicele temperatură-umezeală va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 şi 36 de grade.

În zilele caniculare, medicii recomandă din nou evitarea expunerii la soare, mai ales la orele prânzului.

Oboseala, obezitatea, bolile cronice, alimentaţia necorespunzătoare sau hidratarea insuficientă pot predispune organismul uman la afecţiuni provocate de căldura excesivă. Chiar dacă de cele mai multe ori canicula afectează doar persoanele în vârstă care suferă de boli cronice, problemele de sănătate pot apărea şi la cei fără afecţiuni medicale.

Regula cea mai simplă de prevenire a afecţiunilor date de temperaturile ridicate este evitarea plimbărilor şi a activităţilor care presupun efort fizic în timpul amiezii. Dacă acest lucru nu poate fi evitat, se recomandă purtarea unei îmbrăcăminţi lejere de culoare deschisă şi din bumbac, iar capul să fie acoperit cu o pălărie sau şapcă tot de culoare deschisă.