Angajații Serviciului Județean de Ambulanță Timiş protestează împotriva scoaterii condițiilor deosebite de muncă din noua lege a pensiilor

Angajaţii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Timiş aflaţi în timpul liber au protestat marţi, în intervalul 10:00 – 12:00 alături de toate serviciile de ambulanţă din ţară.

Principalul motiv îl reprezintă nerecunoaşterea condiţiilor de muncă în care personalul profesionist operativ de intervenţie îşi desfăşoara activitatea, drept anulat prin votul din Comisia pentru muncă şi protecţie socială. Echipajele SAJ şi-au arătat nemulţumirea faţă de decizia de a-i scoate de la condiţiile deosebite de muncă din noua lege a pensiilor.

Despre doleanţele acestora ne oferă detalii vicepresedintele sindicatului SAJ Timiş Victor Ţepeş:

Ne referim în mod special la condițiile deosebite de muncă, noi aveam acolo legea 5 în care se recunoșteau anumite drepturi cum ar fi pentru condiții deosebite de muncă. Acum, s-a discutat și s-a votat noua lege a pensiilor, noi am avut acolo niște amendamente la articolul 6.31 în care pentru serviciile de ambulanță și celelalte servicii Salvamont, Salvaspeo, eram prevăzuţi să avem condiții deosebite de muncă.

A trecut acea formă de senat iar ieri în comisiile din Camera Deputaților s-a dezbătut din nou iar acele amendamente au fost scoase din lege, deci cu alte cuvinte nu ni se recunosc drepturi care ni se cuvin adică noi pe timp de pandemie am fost eroi, am fost peste tot suntem tot timpul în condiții deosebite facem muncă de teren, suntem pe timp de ploaie, suntem pe timp de caniculă, ne întâlnim cu tot felul de cazuri, putem să contactăm oricând orice tip de boală şi drepturile astea care ni se cuvin nu ni se recunosc cu toate că au fost stabilite, negociate, agreate și asta este doleanța noastră. Acum, la nivel național sigur că președintele federație dl. Chiş și câțiva colegi de ai noștri din sindicat au trecut la o formă de protest, greva foamei. Noi susținem în totalitate această formă de protest iar în serviciile de ambulanță din țară continuăm cu proteste locale.”

Protestatarii cer o întâlnire de urgenţă cu reprezentanţii Guvernului, până atunci însă protestele continuă dar fără a fi afectată activitatea SAJ Timiş.

Şi SAJ Caraş-Severin a protestat astăzi, însă liderii de sindicat nu au dorit să ne ofere un punct de vedere pe acest subiect.

Sursa foto: SAJ Timis

De același autor

Related Articles