Angajaţii primăriilor de comune intră în grevă de avertisment

După protestele fermierilor și al transportatorilor, dar și al medicilor de familie, angajații primăriilor din mediul rural din România amenință că vor intra în grevă.

Aproape 200 de angajaţi din 19 primării de comune din Caraş-Severin vor intra de miercuri, 31 ianuarie în grevă de avertisment, nemulţumiţi de faptul că veniturile lor nu au fost actualizate odată cu creşterea salariului minim.

Pentru Radio Reşiţa Ştefan Sbiera – preşedintele Sindicatului Naţional al Comunelor şi Oraşelor din România:

Cerem respectarea legii și pentru cei din administrația locală, cerem să avem un calendar clar pentru noua lege a salarizării care trebuia adoptată încă de anul trecut, în principiu vrem să se înlăture inechitățile și discriminările între aceleași categorii de bugetari. Astea sunt în linii mari doleanțele noastre cu care mergem la Guvern. Suntem invitați la negocieri, o să vedem cu ce rezultate putem pleca de acolo. Este o primă discuție, probabil vor mai fi și altele dacă nu vom găsi înțelegere de la bun început“.

Ştefan Sbiera a mai subliniat că, activitatea cu publicul va fi întreruptă miercuri timp de 2 ore, în intervalul 11.00 – 13.00, iar în cazul în care în urma negocierilor nu se găseşte nici o rezolvare, salariaţii celor 800 de primării din întreaga ţară vor intra în grevă generală pe termen nelimitat începând de luni, 5 februarie.

Sursa foto: graiul.ro

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles