Angajaţii OJRC Caraş-Severin, nemulţumiţi de salarii, au intrat în grevă japoneză

Angajaţii Registrului Comerţului din Caraş-Severin au intrat joi, 18 aprilie alături de colegii lor din întreaaga ţară, în grevă japoneză.

Nouă din cei 12 angajaţi ai  Oficiului Judeţean al Registrului Comerţului vor purta banderole negre în semn de protest până luni, 22 aprilie în timp ce îşi vor îndeplini şi atribuţiile de serviciu, nefiind afectată activitatea cu publicul şi nici serviciile oferite mediului de afaceri, a precizat pentru Radio Reşiţa liderul de sindicat Ana Stan. De la aceasta am aflat şi care le sunt revendicările:

Sindicatul angajaților din Oficiul Național al Registrului Comerțului cere Guvernului României demersuri urgente pentru majorarea salariilor cu 15 la sută având în vedere faptul că, Oficiul Național al Registrului Comerțului este instituţia publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiție, totodată revendicăm acordarea sporului de risc și suprasolicitare neuropsihică, care se acordă tuturor celorlaltor categorii de salariați din familia justiție„.

Ana Stan a mai subliniat că, dacă nu le vor fi soluţionate revendicările în intervalul 23-25 aprilie, începând cu ora 12.30 vor avea loc mitinguri în toate judeţele, în faţa instituţiilor, iar din data de 26 aprilie, de la ora 11.00, este programat un protest la sediul Ministerului Justiţiei, urmând ca din luna august să fie declanşat conflictul colectiv de muncă.

***

Ştirea iniţială:

Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) intră joi în grevă japoneză, la nivel naţional, solicitând Guvernului demersuri urgente pentru majorarea salariilor cu 15%, ONRC fiind ‘instituţia publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiţie’, potrivit unui comunicat remis luni AGERPRES.

Totodată, sindicaliştii revendică acordarea sporului de risc şi suprasolicitare neuropsihică, drept care se acordă tuturor celorlalte categorii de salariaţi din familia ocupaţională ‘Justiţie’.

‘Sindicatul declanşează proteste contra inechităţilor salariale şi a discriminării salariaţilor din ONRC faţă de celelalte categorii de angajaţi din familia ocupaţională justiţie, tratament disproporţionat în raport cu importanţa activităţilor derulate şi cu nivelul de complexitate a muncii prestate de salariaţii din ONRC în actualul context economic şi financiar marcat de obligaţiile legate de implementarea PNRR’, se menţionează în document.

Conform sursei citate, în scopul susţinerii revendicărilor salariaţilor din ONRC, SAONRC declanşează acţiuni sindicale conform unui calendar.

Astfel, în perioada 18-22 aprilie angajaţii intră în grevă de tip japonez la nivel naţional. ‘Membrii de sindicat din ONRC vor purta banderole negre în semn de protest şi îşi vor îndeplini atribuţiile de serviciu cu exces de zel’, se precizează în comunicat.

Totodată, în intervalul 23-25 aprilie, începând cu ora 13:30 vor avea loc mitinguri la nivel naţional în toate judeţele, în faţa instituţiilor. În data de 26 aprilie, începând cu ora 11:00, va avea loc un miting la sediul Ministerului Justiţiei, iar începând din luna august va fi declanşat conflictul colectiv de muncă. 

Cele mai citite

Related Articles