Angajaţii Consiliului Judeţean pot sta liniştiţi

139

Cei peste 2500 de angajaţi ai Consiliului Judeţean Caraş-Severin au asigurate salariile până la sfârşitul anului. Veniturile funcţionarilor din aparatul propriu, ai serviciilor aparţinătoare, precum şi ale asistenţilor maternali vor fi achitate ca urmare a rectificării bugetare aprobată astăzi de consilierii judeţeni. Au fost alocaţi bani şi pentru alte proiecte de investiţii, spune preşedintele Silviu Hurduzeu:

„Principalul punct de pe ordinea de zi a fost cel referitor la rectificarea bugetară, cu suma de aproape 8,2 milioane lei. Banii, atât la partea de venituri, cât şi la cheltuieli, provin de la bugetul de stat. Este vorba despre 4,9 milioane lei, sume şi cote defalcate din impozitul pe venit, 3,3 milioane lei, cote defalcate din TVA, şi 18 mii lei, sume ce vin de la bugetul de stat, prin Hotărâre de Guvern, pentru înlăturarea efectelor calamităţilor care au afectat Căminul de Persoane Vârstnice Sacu. Prin această rectificare pozitivă se asigură salariile pentru toate instituţiile din subordinea Consiliului Judeţean”.

 

O componentă importantă a acestei rectificări o reprezintă alocarea sumei de 314 mii lei pentru studii DALI, respectiv, DJ 571 Ciuchici – Sasca Montană – Cărbunari şi DJ 571 A Moldova Nouă – Gârnic – Sicheviţa, care urmează a fi depuse pe o componentă de finanţare europeană SUERD, singurele drumuri din judeţul Caraş-Severin care pot primi finanţare prin acest program.

Tot în şedinţa de astăzi, au fost trei proiecte de hotărâre în care s-au aprobat indicatorii tehnico-economici, pentru a depune proiecte cu finanţare europeană în vederea „creşterii eficienţei energetice şi utilizarea energiei din surse regenerabile pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa”, cu toate cele trei Staţionare. Suma pentru toate cele trei staţionare este de circa 50 de milioane lei, bani ce includ TVA şi partea neeligibilă. În total, pe toate cele trei staţionare, componenta financiară a CJ va fi de 11 milioane lei. Aceste proiecte vor fi depuse astăzi, a mai spus preşedintele Silviu Hurduzeu.

(Sebastian Dragomir)