An apicol cu semne de întrebare, în Caraş-Severin

Ploile şi diferenţele mari de temperatură din această primăvară afectează grav activitatea productivă a albinelor aflate în pastoral pe raza judeţului Caraş-Severin.

Condiţiile meteorologice sunt în măsură să compromită producţia meliferă a anului apicol în curs. Crescătorii de albine din Caraş-Severin spun că atât la rapiţă, cât şi la salcâm, albinele nu au reuşit să adune mai nimic, fapt ce îngrijorează apicultorii deplasaţi în pastoral, care anual investesc sume importante în dezvoltarea stupinelor şi nu se aleg cu niciun profit. Daniel Drăgoi, apicultor în Vărădia:

Daniel Drăgoi – apicultor din Vărădia

De la apicultorul Daniel Popa din Broşteni, am aflat că repetatele stropiri distrug culturile melifere şi le determină să nu mai secrete nectar. Conform acestuia până în prezent producţia meliferă este compromisă în procent de sută la sută:

Daniel Popa – apicultor din Broşteni

Apicultorii cărăşeni au mai subliniat că din cauza alunului, spinului şi a salciei, înflorite prea brusc şi prea devreme albinele nu au reuşit să-şi asigure minimul de hrană necesar supravieţuirii, fapt ce duce la o serioasă depreciere a familiilor de la un sezon la altul. Acum crescătorii de albine mai speră la culesurile de vară.

Sursa foto: agroinfo.ro

De același autor

Related Articles