Amenzi în valoare de 14 mii de lei aplicate de Biroul pentru Protecția Animalelor Caraș Severin

30 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 14.000 de lei au fost aplicate de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Caraș-Severin de la începutul anului, pentru nerespectarea obligațiilor legale referitoare la identificarea prin microcipare a exemplarelor canine dar și a condițiilor de bunăstare ale animalelor!.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor efectuează zilnic verificări pe raza județului privind respectarea de către deținătorii de animale a obligațiilor legale referitoare la identificarea prin microcipare a exemplarelor canine, precum și cu privire la respectarea condițiilor de bunăstare ale animalelor.

Potrivit legislației în vigoare, proprietarii sau deținătorii de câini, persoane fizice sau juridice, au obligația legală de a identifica exemplarele canine prin microcipare. Câinii neidentificați și neînregistrați aflați în spațiile publice sunt considerați câini fără stăpân și sunt tratați conform prevederilor legislației specifice în vigoare. Câinii se identifică prin microcipare în termen de maxim 90 de zile de la fătare, dar în orice caz înainte de vânzarea sau donarea cu titlu gratuit sau scoaterea în spații publice a acestora.

Neidentificarea câinilor constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5000 lei la 10.000 de lei!

Totodată, proprietarii de câini sunt obligați să notifice medicul veterinar, în termen de 7 zile, evenimentele referitoare la animal: vânzare, cumpărare, pierdere, dispariție, furt, donație, moarte.

Orice deținător de animale are obligația să le asigure acestora un adăpost corespunzător, hrană și apă în cantități suficiente, posibilitate de mișcare suficientă, îngrijire și atenție, dar și asistență medicală. Prin deținător de animale se înțelege proprietarul, persoana care deține animalul cu orice titlu valabil sau orice persoană fizică sau juridică în îngrijirea căreia se află animalul respectiv.

Nerespectarea acestei prevederi legislative se sancționează cu amendă de la 3.000 lei la 12.000 lei.

1 COMENTARIU

  1. Pe ,, crescătorii,, de vaci Harzaparu de la Poneasca nu îi vede Protectia animalelor?
    Fie vară fie iarnă vacile stau sub cerul liber făcând dezastru prin locurile oamenilor între Poneasca și Bozovici. Nu au niciun adăpost deasupra capului. Banii de la APIA să vină, altceva nu îi interesează.E plină șoseaua de sute de animale pe care nu le păzește nimeni. Sunt un real pericol pentru șoferi. Au sute de hectare în concesiune pentru care iau subvenții, dar vacile nu au călcat niciodată pe acolo. Vă rugăm să luați măsurile legale pentru această situație!
    Ion Smeu

Comentariile sunt închise.

De același autor

Related Articles