Amenzi în marile magazine din Reșița. Vindeau legume și fructe mucegăite și stricate

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a sancționat săptămâna trecută două magazine din municipiul Reșița întrucât au vândut produse stricate. Este vorba despre fructe și legume care prezentau pete și mucegai.

,,În 3 februarie au fost efectuate controale în municipiul Reșița și s-au găsit nereguli în ceea ce privește vânzarea de legume și fructe. Mai exact, s-au găsit produse cu pete și mucegai dar etichetate ca fiind produse de calitatea I. Am confiscat 232 kg de legume și fructe și am acordat amenzi ’’-a precizat comisarul șef în cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, Isabelle Scorobete.

Părerile reșițenilor sunt împărțite, unii nu au găsit niciodată legume sau fructe stricate în magazine în timp ce alții se confruntă des cu această problemă.

,,Am găsit uneori banane mai negre sau morcovi mai ofiliți dar erau reduși la un preț foarte mic și normal că-i cumpăram, dar în general nu am găsit nimic stricat’’

,,Găsesc mereu produse stricate și chiar cu mucegai, mi se pare normal să fie amendați. Cum să consumi ceva stricat și să mai dai pe banii pe așa ceva’’

Inspectorii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Caraş-Severin au scos de la vânzare peste 232 kg de legume și fructe și au acordat amenzi operatorilor economici în valoare de 13. 000 lei.

sursa foto:Eveniment Sibiu

Andreea Lupșa