Un număr de 30 de participanţi la două petreceri, organizate în noaptea de sâmbătă spre duminică în localităţile Moşniţa Nouă şi Giarmata, au fost amendaţi de poliţişti cu peste 140.000 de lei, întocmindu-se şi dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Poliţiştii s-au sesizat din oficiu, în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, cu privire la faptul că în curtea unui imobil din localitatea Moşniţa Nouă ar avea loc un eveniment privat, încălcând prevederile legate de combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2. La faţa locului, poliţiştii au constatat că este vorba despre o petrecere la care participau nouă persoane. Organizatorul evenimentului a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 10.000 de lei, iar cei opt participanţi au fost amendaţi cu 20.000 de lei, în total, a anunţat, duminică, Poliţia Timiş.

De asemenea, la o pensiune din localitatea Giarmata, poliţiştii au constatat că era în desfăşurare o petrecere cu 21 de persoane. Organizatorul evenimentului a fost sancţionat cu 12.500 de lei, iar cei 20 de participanţi cu amenzi în sumă totală de 100.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală şi pentru participarea la evenimente private în spaţii închise.

În ambele cazuri, s-au întocmit dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.