Președintele Romeo Dunca a primit ieri, 27 mai 2021, vizita Excelenței Sale Isabel Rauscher, ambasadorul Republicii Austria la București. A fost însoțită la întâlnire de către consulul onorific al Austriei la Timișoara, Georg Bardeau și președintele filialei Caraș-Severin a Forumului Democratic al Germanilor din România, Erwin Josef Țigla, iar din partea Consiliului Județean Caraș-Severin, la discuții, a participat consilier președinte, Luminița Jivan.

Potențialul turistic al județului și proiectele de viitor ale Consiliului Județean Caraș-Severin au fost expuse de către președintele Romeo Dunca încă din debutul întâlnirii. S-a insistat asupra intenției de reabilitare a unor obiective din Băile Herculane, găsirea unor soluții pentru restaurarea a tot ceea ce înseamnă Semmeringul Bănățean, proiectele turistice pentru Muntele Mic, dar și asupra proiectului ce are în vedere crearea a 500 km de trasee cicloturistice în Banatul Montan.

Excelența Sa a manifestat interes pentru prioritățile și viziunea actualei conduceri a instituției județene pentru dezvoltarea judeţului Caraș-Severin. De asemenea, au fost discutate modalitățile de atragere în țară a persoanelor plecate la muncă în străinătate, precum și de identificarea soluțiilor pentru menținerea tinerilor în țară.

Președintele Romeo Dunca a insistat pe crearea unor servicii de calitate, modernizarea infrastructurii, crearea unor condiții pentru îmbunătățirea calității vieții și siguranței.

Tot în cadrul aceleiași întâlniri, consulul onorific al Austriei la Timișoara, Georg Bardeau a propus crearea unor parteneriate în domeniul învățământului dual, cu specializarea turism, dar și pentru promovarea internațională, în comun, a zonei de vest.

Invitația pentru o vizită, pentru mai multe zile, a Excelenței Sale în județul Caraș-Severin a fost lansată la finalul discuțiilor de către președintele Romeo Dunca.